Pohankovo - rýžové palačinky s malinami

Většinou palačinky děláváme klasické, z pšeničné nebo špaldové mouky. Je zajímavé pozorovat jak v té zdravější verzi toho sníme o polovinu méně. A pokud dodržujete bezlepkový jídelníček, jsou palačinky právě i pro vás.

Na těsto budeme potřebovat:

  • 100 g rýžová mouka
  • 300 g pohanková mouka
  • 1 l   sojové mléko (Alpro nebo jiné)
  • 2 vajíčka
  • špetka soli

Na ozdobení a náplň:

  • maliny
  • Alpro sojový  vanilkový puding
  • marmeláda
  • tvaroh
  • čokoláda

Postup:

V mixéru smícháme vše dohromady, vznikne těsto ani ne husté, ani ne řídké (v případě potřeby přidáme mouku nebo mléko) Smažíme na kapce oleje (kokosový, řepkový...) nebo bez na pánvi.

Palačinky podáváme nejlépe teplé, promazané marmeládou, tvarohem, čokoládou, ořechovým máslem, polité horkými malinami s vanilkovým pudingem.

 

Na slovíčko:

Pohanka kdo by ji neznal :-) Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemné oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen zdravá, ale pokud ji správně připravíme, je i velmi chutná.

Pohanka obsahuje důležitou látku rutin, která pomáhá vstřebávat vitamin C a příznivě působí na cévní systém. Je také vhodné pro ty, kdo dodržují bezlepkový jídelníček.

Pohanka je skvělou přílohou s oříškovou příchutí, kterou můžeme kombinovat s masem, houbami, zeleninou nebo bylinkami. V zásadě s ní můžeme nakládat jako s rýží. Skvělá je i pro sladké snídaně, například taková pohanková kaše s ovocem umí parádně nastartovat den. A takovou pohankovou mouku využijeme k pečení sladkých pochoutek ;-)

 



Pohádkové Vánoce a Radostný rok 2019

Pohádkové Vánoce a Radostný rok 2019 přejí... Číst celé →

Rakytník 100% Juice

Právě teď je více než vhodné jíst “céčko” jako prevenci před nachlazením, chřipkami a jinými nemocemi. Místo chemické tobolky, ze které tělo vstřebá jen minimum vitamínu C, však sáhněte po přírodním zdroji. Třeba rakytníku! Z rakytníku naše tělo umí céčko a jiné živiny lépe vstřebat a využít. Objevte sílu tibetského rakytníku nově i ve formě džusu, oleje a rostlinných kapslí! Objednávky s garancí dodání do Vánoc - do 18.12.2018 Číst celé →

Pohankovo - rýžové palačinky s malinami

Většinou palačinky děláváme klasicky...buď z pšeničné nebo špaldové mouky. Je zajímavý pozorovat jak v té zdravější verzi toho sníme ani ne polovinu. A pokud jste na bezlepkové dietě jsou palačinky i pro vás. Číst celé →

Kváskový chleba od Aničky

Sice už je to nějaký ten pátek co jsem naposledy pekla tohohle krasavce, ale přesně si pamatuji tu radost, když jsem si pořídila vysněnou kulatou ošatku na kynutí těsta :-) A protože takový kváskový chleba rozhodně patří do stravy pro lepší život, nesmí tu chybět. Recept jsem před několika lety získala od kamarádky - zkušené "pekařky kváskových chlebů" - tímto ti Aničko ještě jednou moc děkuji!!! :-) Číst celé →